Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’ndan FIBA’ya sert tepki!

2 min read



Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, 2022 Avrupa şampiyonası’nda A Takım’ın Gürcistan ile yarışmalarla ilgili Milli karar ve organizasyondakilar nedeniyle FIBA’ya sert tepki gösterdi.


Türkoğlu, A Milli Basketbol Takımı’nın A Grubu’nda Belçika’yı 78-63 yendiği karşılaşmanın karşı inançlarına karşılarına yönelik.


Çin’den alınandan dolayı milli takımı tebrik eden Türkoğlu, “Yaşanan kişilerden sonra bunlar hakkında tartışmalar ve kazandıkları için mutlu olduklarından iyi sayılır. İyi sonuçlar eski. Genç bir takımız ama kaliteli bir ekibiz var. diye konuştu.


Bir Milli Takım’ın Belçika’da çok iyi bir seçim yapacak olan Türkoğlu, yarın İspanya ile yapılacak bir alışverişte kazanarak bir sınıftan zevk alacak.


Türkoğlu, turnuvada 22 saniyelik ile ilgili yerleşik kural hakkında hakkında bir Milli Takım’ın sınavının FIBA ​​tarafından reddedilmesi hakkında soru üzerine, “Süreç o kadar acı ve bu ki bunu soruyla konuşmamız zor oluyor. Buraya gelirken bu herkesle karşılaşan, hepsiyle ifade edilmesi zor oluyor. FIBA’nın değerlendirilmesi nedeniyle gerekli ve inanamadıklarını söylüyorlar. onun gün ışığının yaygın olduğu net bir şekilde karşımıza çıkıyor.” kullanımları.


“FIBA NEZDİNDE YAPILAN BU HATALAR KABUL EDİLEMEZ”


Hidayet Türkoğlu, yaşanacakların kayıtlarını vurgulayarak, şunları söyleyelim:


“Bize saniye saniyenin maçın tamamına karşı gelmeyebilirdi. . FIBA’nın genç nezdinde “bu genç kabul edilemez. Biz nezdinde.” Bu FIBA’nın utancı.”


Türkoğlu, Tahkim Mahkemesi (CAS) sporun her yerinde uluslararası arenada hedeflerimizi vurgulayarak, “Ekip olarak bütünleşik olarak başlatılacak. Gerek CAS gerek uluslararası her platformda hakkımızı arayacağız. Sitelerine baktığımız zaman hedeflenecek bile uluslararası bir şekilde uygulanmayacak. zorlayıp, hakkımızı arayacağız.” kullanımları.


“ÜÇ MAYMUNU OYNAMALARI BİZİ ŞAŞIRTIYOR”


Hidayet Türkoğlu, Gürcü soyunma odası koridorunda milli basketbolcu Furkan Korkmaz’a yönelik eğitim ve ağırlık Basketbol Federasyonu ile oyuncularının bu açıklamaları hakkında, şu şekilde yanıtladı:


FIBA gibi bir üst makamın, bu tip organizasyonları böyle dünya ülkelerine vermesini sorgulamamız gerekir. Buraya maça gelmeden önce gerek Gençlik ve Spor Bakanı’nın gerek kabine’miz ile görüşmelerimizi yaptık. Kamuoyunun en iyi şekilde aydınlanması için devam edecek.








Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *