Trabzonspor’da kupa heyecanı – Son dakika Trabzonspor haberi

Trabzonspor ile Beşiktaş arasında dün oynanan 62. Ziraat Türkiye Kupası finalinin yankıları devam ediyor. Final maçında Beşiktaş’a 3-2 mağlup olan Trabzonspor’da büyük üzüntü yaşanıyor. Maçın ilk yarısında Onuachu’nun attığı golle maça önde başlayan bordo-mavili takım, bu avantajını sürdüremedi. İkinci yarıda siyah-beyazlıların öne geçmesinin ardından maçın 89. dakikasında Pepe’nin ayağından gelen golle skoru eşitleyen Trabzonspor, uzatmalarda yediği golle büyük üzüntü yaşadı.
Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 2 Türkiye Kupası, 3 Süper Kupa olmak üzere 5 kupa kaldırma başarısı gösteren Trabzonspor bu kez mağlup oldu. Türkiye Kupası finalinde 5 kez Beşiktaş’a mağlup olan bordo-mavili ekip, 4 kez kupayı kaldıran taraf oldu. Beşiktaş, dünkü final maçının ardından Trabzonspor karşısında bu sayıyı 6’ya çıkardı.
VISCA’NIN GÖZYAŞLARI
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte kendini sahaya atan Trabzonsporlu futbolcular, Edin Visca gözyaşlarını tutamadı. Son haftalarda gösterdiği performansla büyük beğeni toplayan bordo-mavili takımın oyuncusu uzun süre sahadan ayrılamazken, takım arkadaşları da kendisini teselli etti. Uğurcan Çakır da sahada bir süre üzülürken, Pepe ve Meunier de büyük hayal kırıklığı yaşayan oyuncular oldu.
TARAFTARLAR YER BIRAKMADI
Trabzonsporlu taraftarlar, 77 bin 087 kişi kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük stadı olan Atatürk Olimpiyat Stadı’nda kendilerine ayrılan alanı boş koltuk bırakmadan doldurdu. Maç öncesi yurt içi ve yurt dışından birçok ilden taraftarlar, maç öncesinde stat dışında karnaval havasında takımlarına tezahürat yaparken, 90 dakika sessiz kalarak desteklerini sürdürdü. Maç boyunca renkli görüntüler sergileyen bordo-mavili taraftarlar, 61. dakikada gösterdikleri gösteriyle stadyuma büyük renk kattı. Maç boyunca takımlarına destek veren taraftarlar, kupanın kaybedilmesi karşısında hem büyük hayal kırıklığı yaşadı hem de büyük üzüntü yaşadı. Bazı taraftarların uzun süre stattan ayrılamadığı ve gözyaşlarına hakim olamadığı kaydedildi.
YEREL BASIN MANŞETLERİ
Öte yandan Trabzon’da yayınlanan yerel gazeteler, kaybedilen kupa maçının ardından bu sonucu farklı manşetlerle okuyucularına duyurdu. Trabzon yerel basınında yer alan manşetler şöyle:
Taka gazetesi: Olimpiyatlara hüzün çöktü
Kuzey Ekspresi: Kadere böyle isyan ediyoruz
Kara Deniz: Çerçeve boş, siz de boşsunuz öğretmenim.
Sonnokta: Bu böyle mi olacaktı?
Günebakış: Kupada hayal kırıklığı